Robin Van Wambeke moest na een uur het veld verlaten met een enkelletsel. Het wordt afwachten hoe erg het is.  N De Zitter  KSVO

KSVO speelde een knappe heenronde, wat op een bepaald moment goed was voor een 3de plaats.  De laatste wedstrijden verliepen echter een stuk minder met een povere 1 op 9 en geen enkel gescoord doelpunt. Kan de ploeg het tij keren op het kunstgras van Oostkamp?

Boeiende eerste helft zonder doelpunten

Bij KSVO waren Heirwegh, Cnudde en Demets wedstrijdfit. De eerste 2 stonden aan de aftrap, Matt begon op de bank. Jong Cercle zag enkele spelers zoals Callens, Gheerardyns, Lietart, El Bahri & Ouattara doorschuiven naar de A-kern, waardoor enkele nieuwe gezichten aan de aftrap kwamen.

Na een korte studieronde forceerden beide ploegen verschillende kansen. Van Herreweghe kopte een eerste hoekschop over en aan de overkant kwam Faal in schietpositie, maar Jourquin gooide zich in de baan van de bal. Op het kwartier was KSVO heel dicht bij de openingstreffer na een vlotte aanval over Van Wambeke, Heirwegh en Cnudde. Deze laatste vond vanop de achterlijn de inlopende Van Meenen. Vic trapte hard op doel, een Cercle verdediger gooide zich met lijf en leden voor de bal, die in hoekschop belandde. Jourquin vond met een knappe kruispass Heirwegh, die doelman Langenbick verplichtte tot een knappe beenveeg. Degryse dwong Verbrugge tot een knappe redding en onze doelman stond ook pal op een schot van De Block. Aan de overkant leek Cnudde te profiteren van een mistasten in de Cercle verdediging, maar onze youngster treuzelde te lang en werd nog afgeblokt. Schiffer zag zijn mislukte voorzet tot grote opluchting van Verbrugge op het dak van het doel landen. Aan de overkant pakte Jourquin uit met een hard schot, pal op Langenbick. De wedstrijd was aangenaam om te volgen met kansen aan beide kanten. De spektakelwaarde was omgekeerd evenredig met de steeds kouder wordende buitentemperatuur. De Waele verraste uit een scherpe hoek bijna Langenbick, die alweer uitpakte met een knappe voetveeg. Op slag van rust werd Cercle toch sterker en na een hoekschop misten Behaeghe en Degryse onbegrijpelijk van dichtbij de openingstreffer.
Rusten deden we met een blanco tussenstand, na een boeiende eerste helft, waarin beide ploegen toch wat zuivere kansen de nek omwrongen. Zou de 2de helft het zelfde spektakel brengen?

KSVO in 2de helft afgestraft

Bij Cercle noteerden we alvast 1 wijziging. Faal werd vervangen door Ximines en die zou een belangrijke rol spelen. Cercle trok meteen naar voor en kreeg al vroeg in die 2de helft een dot van een kans om de score te openen, na een strafschopfout op Vanackere. Gijdé trapte de elfmeter echter hoog over doel. Aan de overzijde kon KSVO counteren via De Buysscher, maar diens schot ging hoog over. Na 10 minuten in de 2de helft ging Robin Van Wambeke kermend neer na een duel en het was meteen duidelijk: de kwikzilveren Oudenaardse middenvelder moest worden vervangen met een enkelletsel. Hij werd van het veld gedragen met de brancard. Jesse Martens kwam in de ploeg en hij zag Gijdé zijn strafschopmisser meteen goedmaken. Hij kreeg een afgeweerde hoekschop in het halfmaantje en nam de bal meteen op de slof. Met de binnenkant van de voet, plaatste hij de bal met een boog perfect voorbij de verbouwereerde Oudenaardse verdediging in de kruising (1-0). Geniaal of een Lucky goal? Feit is dat KSVO op achtervolgen was aangewezen. Maar Cercle bleef het spel beheersen en KSVO kwam nauwelijks onder de druk uit. Vanackere probeerde het uit de 2de lijn, zijn poging was te centraal om doelman Verbrugge te verrassen. Een kwartier voor affluiten leek de match in zijn beslissende plooi te vallen. Ximines kreeg teveel ruimte in de zestienmeter, draaide zich vrij en verraste Verbrugge in de korte hoek (2-0). Trainer Leleu gooide met Mézine, Vandenborre en Demets al zijn offensieve troeven op tafel, maar Cercle kon nu naar hartenlust counteren. Martlé trapte eerst nog een reuzenkans naast, maar schotelde even later Ximines de 3-0 voor. De Jamaicaanse spits maakte het beheerst af. Martlé ontbond nog eens zijn duivels, maar Verbrugge dook knap in de voeten en verhinderde zo een grotere score.

Zorgen om Robin Van Wambeke

KSVO begint 2024 met een valse noot en de 10 matchen zonder nederlaag lijken al een eind weg. In de laatste 4 matchen konden onze geelhemden amper 1 punt pakken en slaagden ze er niet in om te scoren. Volgende week zaterdag kan KSVO al een revanche nemen tegen SC Dikkelvenne, dat dit weekend niet moest aantreden.
Bang afwachten wordt het voor wat betreft de blessure van Van Wambeke. Volgens de eerste berichten verzwikte Robin de enkel en wordt het de komende dagen pas duidelijk hoe erg het is.

Wedstrijdinfo:

Jong Cercle B: Langenbick, Martlé, Van Den Borre (83’ Gega), Coens (79’ Sadik), Schiffer, Degryse, Gijdé, Vanackere (67’ Campe), Faal (46’ Ximines), De Block en Behaege

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Jourquin, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke (55’ Martens), Cnudde (71’ Mézine), Heirwegh (79’ Demets), Van Meenen en De Buysscher (79’ Vandenborre)